Basis sportlicentie KNMV of MON Motorcross trainingsbewijs

Zekerheid bij letsel en schade

Waarom een licentie?

Om in Budel te mogen trainen is o.a. een KNMV basissportlicentie of een MON Motorcross trainingsbewijs verplicht. Licenties van andere bonden, Nederlands of buitenlands, zijn niet geldig voor trainingen op KNMV Circuits. FIM Licenties van buitenlandse rijders geven alleen een dekking tegen persoonlijke ongevallen, niet tegen aansprakelijkheid door derden.

Indien u niet in het bezit bent van zo'n licentie kunt u deze aanvragen via de website van de KNMV. Hier vindt je alle informatie over licenties. Heb je al eerder een licentie gehad, dan kun je direct je nieuwe licentie aanvragen met je inloggegevens (Zie link op deze pagina).

Licenties zijn geldig vanaf het moment van aanvraag t/m 31 december op alle KNMV circuits.
Met een Basis sportlicentie is de houder verzekerd bij districts- en clubwedstrijden en bij trainingen.
(Een training is dus ook als je voor jezelf wat rondjes rijdt).

Via de licentie heeft de houder een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. De ongevallenverzekering keert uit bij invaliditeit en overlijden. De aansprakelijkheidsverzekering dekt zaak- en letselschade aan derden, weliswaar met een eigen risico. Buiten de verzekering valt schade aan motoren van deelnemers. Wil je precies weten hoe het allemaal in elkaar steekt, informeer dan bij de KNMV.

De KNMV verplicht tevens het invullen van een rijdersverklaring. Met het invullen en ondertekenen van deze verklaring gaat u akkoord met de opgestelde huisregels van M.A.C. De Kempenrijders/KNMV. Zonder deze verklaring neemt de KNMV geen schadegevallen in behandeling.

Een MON licentie is aan te vragen op https://mon.nl/licentie-aanvragen/

Inloggen voor Basis sportlicentie aanvraag bij KNMV.


Inloggen voor Motorcross trainingsbewijs aanvraag bij de MON.