Trainingslid worden

Iedere rijder dient trainingslid te worden

Alles over een lidmaatschap

Iedere rijder is verplicht om traningslid te worden van M.A.C. De Kempenrijders. Pas als u trainingslid bent én aan de overige voorwaarden om te mogen trainen voldoet, kunt u een dagkaart aanschaffen.

Trainingskaart

De mogelijkheid bestaat om een trainingskaart aan te schaffen. Met deze kaart kunt u tegen een eenmalige betaling gedurende het gehele kalenderjaar te trainen. De kosten bedragen voor de jeugdbaan € 150,00 en voor de grote baan € 275,00 per kalenderjaar. De trainingskaart is persoonlijk (met pasfoto) en niet overdraagbaar. Er wordt geen restitutie verleend.

Training op het circuit in Budel is toegestaan onder de volgende voorwaarden:

1. In bezit van KNMV licentie
  2. Trainingslidmaatschap van M.A.C. de Kempenrijders
  3. Gebruik van milieumat
  4. Motor dient te voldoen aan maximale geluidsnorm 94 db(A)
  5. Acceptatie huisregels  M.A.C. de Kempenrijders

KNMV Licentie

Om in Budel te mogen trainen is een KNMV Licentie verplicht. Licenties van andere bonden, Nederlands of buitenlands, zijn niet geldig voor trainingen op KNMV Circuits. FIM Licenties van Buitenlandse rijders geven alleen een dekking tegen persoonlijke ongevallen, niet tegen aansprakelijkheid door derden. Geen KNMV licentie = geen toestemming om te trainen

Practising on a KNMV track is only allowed with a KNMV license. Licensies from other federations, Dutch or foreign are not valid for practising on KNMV tracks. Foreign license holders have to buy a KNMV districtlicense. Their own FIM license covers only medical costs, not the third part liability. No KNMV license = no allowance to practise

Trainingslid

Iedere rijder is verplicht om ook trainingslid te zijn van M.A.C. De Kempenrijders. Kosten hiervoor bedragen € 15,00 per kalenderjaar.

Milieumat

Verder is het gebruik van een milieu-motormat verplicht. Deze is eventueel ook op het trainingscircuit aan te schaffen. Kosten € 17,50

Geluidsnormering

Met ingang van 1 januari 2011 geldt een maximale geluidsnorm van 94 db(A) in de motocross bij zowel de KNMV als MON. Deze norm geldt voor alle (vrije) trainingen en wedstrijden onder auspiciën van een van de bonden, met uitzondering van WK, EK, ONK en IMBA evenementen. Per die datum zullen op het circuit in Budel geluidsmetingen worden uitgevoerd. Motoren welke niet aan de vereiste norm voldoen krijgen de gelegenheid om de motor aan te passen volgens de geldende normen. Bij herhaling wordt men uitgesloten van deelname aan de training en eventuele wedstrijden.

Voor meer informatie zie: KNMV geluidsnormering 2018