Over MAC de Kempenrijders

Oprichting, evenementen en de toekomst

De vereniging

M.A.C. De Kempenrijders uit Budel is een vereniging die tot doel heeft Moto- en Autocrosswedstrijden te organiseren. De vereniging is in 1958 opgericht door enkele liefhebbers van de motorsport. De eerste crosswedstrijd vond plaats op 19 juni 1960. In de beginjaren zijn er zelfs nog weg- en grasbaanraces georganiseerd.

evenementen

Tegenwoordig is zulks niet meer mogelijk; alleen al omdat het onmogelijk zou zijn hier nog vergunning voor te verkrijgen. Op dit moment worden jaarlijks een drietal activiteiten georiganiseerd: de MX-jeugdcross en DMX-cross in samenwerking met KNMV, en de Autocross onder auspiciƫn van ASUZ.

De toekomst

Het probleem met vergunningen en milieubezwaren speelt ook op dit moment een grote rol voor het crossen op circuit De Budelerbergen, welk eigendom is van de Defensie. Voorlopig kunnen we hier nog gebruik van maken, maar de toekomst hiervan is erg onzeker. De regels worden steeds strenger, de controles steeds scherper en de kosten steeds hoger.

Het bestuur stelt alles in het werk om te voorkomen dat het circuit gesloten zal worden en zal derhalve proberen om alle gestelde regels na te leven en te handhaven. Dit kan echter niet zonder medewerking van u, de crosser. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van de milieumat. Samen staan we sterk!

Wij als motorclub willen blijven organiseren! U wilt blijven crossen?!
Dan is uw medewerking onontbeerlijk om een eventueel dreigende sluiting van het circuit, na maar liefst 50 jaar, tegen te gaan!